JošTek 2010

Datum in kraj prireditve:

  • Jošt nad Kranjem

  • Sreda, 27. januar 2010, ob 18:00 uri

Proga:

  • dolžina: 120 metrov

  • višinska razlika: 40 metrov

  • predvideni čas teka: od 30 do 45 sekund

Prijave:
Prijave so možne na startu med 17:15 in 17:40 uro (kasneje prijave ne bodo več mogoče)! Žrebanje startnih številk bo ob 17:45 uri, start tekmovanja pa ob 18:00 uri.

Pravila:
Po sistemu izpadanja tečejo štirje tekači hkrati, od katerih dva napredujeta v naslednji krog tekmovanja. Sistem tekmovanja je predviden za 32 (64) ali 48 tekačev. V vsakem primeru se določijo nosilci skupin (ostali tekači se žrebajo), vendar v primeru 48 prijavljenih tekačev v prvem krogu tečejo trije tekači hkrati. Vedno in v vsakem drugem primeru tečejo štirje tekači hkrati. Po prvem krogu tekmovanja hitrejša dva tekača napredujeta v naslednji tekmovanje v smer velikega finala, počasnejša dva (en počasnejši v primeru 48 prijav) pa v nadaljnje tekmovanje v smer malega finala. Po drugem krogu tekmovanja (v smer malega finala oz. počasnejših tekačev po prvem krogu in v smer velikega finala oz. hitrejših tekačev po prvem krogu) s tekmovanjem zaključita počasnejša tekača, hitrejša pa napredujeta v naslednji krog tekmovanja. Potek tekmovanja je razviden iz excelovih tabel.
Tekmovalke bodo predvidoma nastopile ločeno on tekmovalcev in prav tako po sistemu izpadanja (rezervna možnost je tekmovanje v absolutni konkurenci in približno 20 metrov krajša proga).

Startnina:
Ni startnine.

Nagrade:
Najboljši trije tekmovalci in najhitrejše tri tekmovalke bodo prejeli pokale in praktične nagrade. Praktične nagrade bodo prejeli tekači malega finala.

Okrepčevalnica:
Tekmovalcem bo na startu brezplačno na voljo čaj in izotonični napitek.

Dostop:
Iz Ljubljane mimo Medvod: na začetku mesta Kranj zavijete levo, smer Škofja loka. Po 1,5 kilometra (tovarna Sava na desni strani) zavijete desno, smer Stražišče. Po enem kilometru zavijete levo, smer Jošt. Po dobrih štirih kilometrih vzpona v vasi Javornik zavijete desno. Sledi en kilometer strmega vzpona, katerega boste v primeru sneženja lažje prehodili, kot prevozili. Parkiranje za približno 20 avtomobilov je mogoče na cilju teka, za še toliko avtomobilov pa na vrhu Jošta (847 nmv), ki je od tekmovališča oddaljen 400 metrov.

Organizator in naslov za informacije:
Boltez d.o.o., Iztok Boltez, iztok@boltez.si , tel.:041-647-509
  

 

JošTek 2009