JošTek 2009

Datum in kraj prireditve:

  • Jošt nad Kranjem

  • Torek, 20. januar 2009, ob 18:00 uri

Proga:

  • dolžina: 100 metrov

  • višinska razlika: 30 metrov

  • predvideni čas teka: od 30 do 45 sekund

REZULTATI:
predtekmovanje (pdf)   tekmovanje 32 najboljših (pdf)   končna razvrstitev 32 najboljših (pdf)

FOTOGRAFIJE:

      

      

    Avtor fotografij: Gorazd Kavčič

http://picasaweb.google.si/kalisce/JoTek2012009#
http://gorskitekac.shrani.si/?jo%C5%A1tek

FILM:
http://www.youtube.com/watch?v=JugAKie7Pjo

FORUM:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?p=167486

Gorenjski glas 23.1.2009 Gorenjski glas, 23.1.2009

  Kranjčanka , februar 2009

Prijave:
Prijave so možne na startu med 17:15 in 17:40 uro (kasneje prijave ne bodo več mogoče)! Žrebanje startnih številk bo ob 17:45 uri, start tekmovanja pa ob 18:00 uri.

Pravila:
Tekmujejo štirje tekmovalci hkrati. Za prvi krog tekmovanja se številke žrebajo. Najhitrejša tekmovalca napredujeta v nadaljnje tekmovanje, poražena tekmovalca po prvem krogu nastopata v repasažu. Zmagovalci skupin iz repasaža (en tekmovalec skupine) se pridružijo zmagovalcem iz prvega kroga. Po času napreduje še toliko tekmovalcev, da v nadaljnjem tekmovanju ostane 32 (ali 48) tekmovalcev.
Razvrščeno po zmagovalcih skupin (ne po času) se oblikuje 8 skupin za osmino finala (če je tekmovalcev 48 je šestnajstina finala s 16 skupinami s po tremi tekači, od katerih dva napredujeta v nadaljnje tekmovanje ), 4 skupine za četrt finale, dve skupini za pol finale in skupina za finale. Uvrstitev tekmovalcev finalne skupine je tudi končni vrsti red.
V primeru manjšega števila prijavljenih tekmovalcev je možna sprememba sistema tekmovanja tako, da bosta namesto štirih nastopila le dva tekmovalca hkrati.
Uporaba palic in derez ni dovoljena (dovoljene so tekaške copate z žebljički).
Kategorija je enotna (moški in ženske tekmujejo v isti kategoriji).

Startnina:
Ni startnine.

Nagrade:
Najboljši trije tekmovalci in najhitrejše tri tekmovalke po času bodo prejeli pokale in praktične nagrade proizvajalca športne opreme Asics.

Okrepčevalnica:
Tekmovalcem bo na startu brezplačno na voljo čaj in izotonični napitek.

Dostop:
Iz Ljubljane mimo Medvod: na začetku mesta Kranj zavijete levo, smer Škofja loka. Po 1,5 kilometra (tovarna Sava na desni strani) zavijete desno, smer Stražišče. Po enem kilometru zavijete levo, smer Jošt. Po dobrih štirih kilometrih vzpona v vasi Javornik zavijete desno. Sledi en kilometer strmega vzpona, katerega boste v primeru sneženja lažje prehodili, kot prevozili. Parkiranje za približno 20 avtomobilov je mogoče na cilju teka, za še toliko avtomobilov pa na vrhu Jošta (847 nmv), ki je od tekmovališča oddaljen 400 metrov.

Merjenje in obdelava podatkov:
Timing Poljane

Organizator in naslov za informacije:
Boltez d.o.o., Iztok Boltez, iztok@boltez.si , tel.:041-647-509

 

Sponzorji JošTeka: